Виїзний розширений семінар екологічного спрямування

07.10.2015 19:59

    Сьогодні, 7 жовтня,  учителі біології та відповідальні за екологічну роботу спільно з працівниками обласного та міського екологічного центру, студентами інституту розвитку людини "Україна" та головою Волинської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Терлецьким В.К. здійснили екскурс на Маневиччину. 

    Ми мали змогу познайомитися з роботою  торфобрикетного заводу, побачити на власні очі як формуються брикети торфу, які потім обігрівають домівки українців. Інша частина маршруту пролягла у ті куточки волинського лісу, світлини з яких не сходять останнім часом  зі шпальт усіх газет - у край, охоплений бурштиновою  лихоманкою.     Пройшовши 4 контрольно - пропускні пункти в лісі, пояснивши мету нашого приїзду, ми змогли портапити туди, де колись збирали гриби і чорниці. Прикро, боляче і незрозуміло як можна так любити гроші і не любити природу...

    Уже потім, поспілкувавшись з  інспектором  відділу оперативного екологічного міжрайонного контролю державного екологічної інспекції Маневицького району В.В.Ольховиком та хлопцями, які несуть там службу ситуація прояснилася і ми зрозуміли масштаби, причини і наслідки  цієї проблми.

Щоби завершити день на позитиві, ми виділили час на прогулянку лісом. Дякую організаторам і усім колегам!